Warzywne muffinki na bazie mąki z migdałów ziemnych paleo

Przepis jest bardzo prosty, skład warzyw modyfikowalny, wg uznania. Osoby, które nie unikają nabiału mogą dodać pokrojoną fetę.

6 jaj

100 g mąki z migdałów ziemnych

1 mała lub średnia cukinia

1 cebula

1-2 szklanek pokrojonej w kostkę dyni

1 szklanka pokrojonego szpinaku

1/3 szklanki pestek dyni

1/3 szklanki pestek słonecznika

1/2 łyżeczki sody

sól, pieprz, kurkuma, chili do smaku

oliwa z oliwek lub olej kokosowy

Warzywa poddusić na oleju lub dynię i cukinię wstępnie podpiec w piekarniku. Jaja ubić z sodą i mąką, dodać przestudzone warzywa,  pestki dyni i słonecznika. Powstałą masę przełożyć do foremek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 20 minut.

Smacznego!

mufinki-warzywne-maka-migdaly-ziemne-paleo-2