ŚWIĄTECZNE BROWNIE Z MIGDAŁAMI ZIEMNYMI

Najbardziej delikatne i aromatyczne brownie jakie jadłam, mocno czekoladowe z kokosową nutą. Idealne na Wielkanoc lub dowolną okazję.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1/2 szklanki mąki z migdałów ziemnych
  • 1/2 szklanki kakao bez cukru
  • 1/4 mąki z tapioki
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki syropu klonowego lub płynnego miodu
  • 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego
  • wiórki kokosowe
  • orzechy lub nasiona

WYKONANIE:

Do mleka kokosowego dodać nasiona chia, wymieszać. W oddzielnej misce wymieszać mąkę z migdałów ziemnych z kakao, solą, mąką z tapioki, sodą. Dodać olej kokosowy i syrop klonowy lub miód. Wymieszać z mlekiem kokosowym i chia na gładką masę. Przelać do formy 20×20 cm lub keksówki i piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 175 st. C.

SMACZNEGO!