Śniadanie fit-owsianka z migdałami ziemnymi

Dziecinnie proste, w wielu wersjach: owocowe, czekoladowe, orzechowe. W wersji bezglutenowej i bezlaktozowej, u nas jogurt bezlaktozowy. Można zastąpić go mlekiem roślinnym.

SKŁADNIKI:

  • szklanka płatków owsianych (u nas bezglutenowe Provena)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • szczypta soli
  • szczypta kurkumy
  • 2 łyżeczki mąki z migdałów ziemnych
  • jogurt lub mleko roślinne
  • suszone owoce, nasiona orzechy
  • owoce świeże bądź mrożone
  • 1 łyżeczka gorzkiego kakao

WYKONANIE:

Płatki ugotować z dodatkiem wody, kurkumy, soli i oleju kokosowego. Do wersji czekoladowej dodać kakao.

Dodać jogurt lub mleko.

Udekorować wybranymi owocami lub nasionami.

SMACZNEGO!