Chrupki chlebek z ziaren i mąki z migdałów ziemnych

Mam za sobą próby pieczenia wielu różnych chlebów bezglutenowych. Nawet jeżeli ktoś przez lata piekł pieczywo glutenowe i wydaje mu się, że przestawienie się na bezglutenowe to nic takiego, to jest w błędzie. Nie pamiętam już ile przepisów na chleb testowałam, jedne za twarde, inne kruszące się, większość następnego dnia nie nadawała się do jedzenia. […]

Read more
Macie ochotę na ciasteczka? Paleo, bez jaj, cukru, laktozy. Pyszne!

Dzisiaj bardzo proste w wykonaniu i bardzo wdzięczne ciasteczka. Zadowolą każdego: wszystkożerców, tych unikających jajek, cukru, orzechów, glutenu, laktozy…. prawie wszystkiego z wyjątkiem migdałów ziemnych, tapioki, oleju kokosowego i wody. Do tego słodkie i smaczne. Jeżeli ograniczymy się do tych składników ciasteczka są też paleo. U nas dodatkowo zdobione na poprawę nastroju.

Read more
Muffinki warzywne z mąką z migdałów ziemnych paleo

Dla zwolenników diety paleo, wszystkich ograniczających zboża w diecie i dbających o swój mikrobiom (florę bakteryjną). Babeczki zawierają cenne prebiotyki – cebulę i mąkę z migdałów ziemnych. Przyzwyczailiśmy się do słodkich przegryzek, tym razem pełnowartościowa, wytrawna wersja  – muffinki bardzo warzywne, propozycja na II śniadanie, czy przekąskę do pracy.

Read more
Muffiny

Lubicie muffiny? Jeżeli tak, to zapraszam do eksperymentowania z mąką z migdałów ziemnych. To bardzo wdzięczny i smaczny produkt. W muffinach sprawdza się w 100%.

Read more