O nas

Zainteresowanie migdałami ziemnymi przyszło z potrzeby chwili. Stając w obliczu celiakii i eliminacji glutenu poszukiwaliśmy urozmaicenia diety. I tak pomiędzy innymi, wcześniej nieznanymi nam produktami odkryliśmy ciborę jadalną zwaną orzechem tygrysim czy też migdałem ziemnym lub chufa.

Migdały ziemne, które miały być po prostu urozmaiceniem diety, dają ogrom możliwości  kulinarnych. Można je chrupać, a mielone, bądź mąka doskonale sprawdzają się w słodkich wypiekach i przekąskach. Posiadają mnóstwo cech zdrowotnych. W ten sposób odkryliśmy – oczywiście tylko dla siebie – jeden ze znanych w świecie ‚superfoods’. A ponieważ dobrymi odkryciami trzeba się dzielić rozpoczęliśmy tworzenie tej strony.

Zapraszamy…

Migdały Przepisy Produkty

 

Orzech i 2 mleka v2 640