Naleśniki z mąki z migdałów ziemnych

Zdrowa i pyszna alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Wyrazisty smak, sycące i do tego pełne prebiotyku – migdałów ziemnych.

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 2 kopiaste łyżki drobnej mąki z migdałów ziemnych
  • 1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego złotego
  • 3 łyżki mleka, u nas roślinne
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • krem czekoladowy lub czekoladowo-orzechowy do smarowania naleśników
  • banan pokrojony na plasterki, do dekoracji

WYKONANIE:

Wszystkie składniki zmiksować, smażyć na średnio nagrzanej patelni delikatnie nasmarowanej tłuszczem. Naleśnika posmarować kremem czekoladowym, nałożyć pokrojone banany, zwinąć.

SMACZNEGO!