Ciasto marchewkowe z mąką z migdałów ziemnych

 

Dzisiaj sprawdzone ciasto marchewkowe na bazie mąki z migdałów ziemnych i do tego bez cukru 🙂

2/3 szklanki mąki z migdałów ziemnych

1 szklanka marchewki startej na drobnej tarce

1 dojrzały banan rozgnieciony widelcem

1 szklanka pokrojonych orzechów ( u nas włoskie)

2 roztrzepane jaja

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka przyprawy do pierników

1/3 szklanki oleju

1 łyżeczka sody oczyszczonej

3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

Oddzielnie wymieszać składniki suche i mokre Połączyć je razem i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 º C przez 40 minut. Po wyjęciu wystudzić, zimne pokroić. Do ciasta nie dodajemy słodzideł, jest wystarczająco słodkie dzięki mące z migdałów ziemnych i bananowi.

Polecamy!

Ciasto marchewkowe z mąką z migdałów ziemnych

Ciasto marchewkowe z mąką z migdałów ziemnych
Ciasto marchewkowe z mąką z migdałów ziemnych