Ciasto fasolowe z mąką z migdałów ziemnych.

Kolejna odsłona możliwości migdałów ziemnych. Zdrowe, smaczne i pożywne ciasto z czerwoną fasolą. Proste w wykonaniu i doskonałe na każdą okazję.

560 g ugotowanej czerwonej fasoli

12 daktyli moczonych około 15 min

320 g obranych bananów

80 g mąki z migdałów ziemnych

4 jaja

3 łyżki miodu

3 łyżki płynnego oleju kokosowego

1 tabliczka gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej i przestudzonej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

Ugotowaną fasolę zblenduj z bananami i daktylami. Stopniowo dodawaj jajka na zmianę z mąką z migdałów ziemnych połączoną z sodą, miksuj do uzyskania jednolitej masy. Dodaj pozostałe mokre składniki, dokładnie wymieszaj. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 60 min. Wystudź i przechowuj w lodówce.

Smacznego!

Ciasto fasolowe z maką z migdałów ziemnych

Ciasto fasolowe z maką z migdałów ziemnych
Ciasto fasolowe z maką z migdałów ziemnych