Chrupki chlebek z ziaren i mąki z migdałów ziemnych

Mam za sobą próby pieczenia wielu różnych chlebów bezglutenowych. Nawet jeżeli ktoś przez lata piekł pieczywo glutenowe i wydaje mu się, że przestawienie się na bezglutenowe to nic takiego, to jest w błędzie. Nie pamiętam już ile przepisów na chleb testowałam, jedne za twarde, inne kruszące się, większość następnego dnia nie nadawała się do jedzenia. Gotowe bochenki pozostawiają wiele do życzenia, ze względu na smak i przede wszystkim skład. Udało się opracować taki, który zadowala wszystkich, zachowuje świeżość i zawiera w sobie tylko proste mąki. Czasem dla odmiany pieczemy chlebek chrupki, tylko z nasion i mąki z migdałów ziemnych, pyszny, zdrowy, znakomity jako przekąska.

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *