Batoniki owsiano-bakaliowe z mąką z migdałów ziemnych

Dla łasuchów, zabieganych, potrzebujących energii, to wszystko w zdrowych i pożywnych batonikach.

Idealne na śniadanie, przekąskę i spacer. Porcja węglowodanów, białka, błonnika i minerałów.

 

1 szklanka płatków owsianych lekko rozdrobnionych np. blenderem lub młynkiem

1/2 szklanki mąki z migdałów ziemnych

2 banany rozgniecione widelcem

1/2 szklanki ziaren słonecznika

1 szklanka pokrojonych orzechów i migdałów

1 szklanka pokrojonych suszonych owoców (daktyle, morele, figi, rodzynki)

1/2 łyżeczki imbiru

szczypta soli

Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, wyłóż na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Zwilżonymi dłońmi równo rozprowadź masę. Powstały placek o grubości 1,5-2 cm piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 min, aż zacznie się złocić. Po wystygnięciu pokrój na batoniki, przechowuj w lodówce.

Gotowe, proste!  Smacznego!

Batoniki owsiano bakaliowe z mąką z migdałów ziemnych
Batoniki owsiano – bakaliowe z mąką z migdałów ziemnych

 

Tu kupisz mąkę potrzebną do wykonania przepisu i nasze doskonałe migdały ziemne