Babeczki migdałowo-czekoladowe

 Dla mnie pyszne zawsze i wszędzie, pisałam, że sprawdzają się w terenie. Nie wszyscy jednak lubią ganianie po bagnach w towarzystwie komarów (a szkoda, bo warto), dla nich wersja „cywilizowana ” babeczek  🙂

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mąki z migdałów ziemnych
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1 duży dojrzały banan
  • 140 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki nasion chia
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

WYKONANIE:

Przygotowanie babeczek jest wyjątkowo proste. W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę z migdałów ziemnych, mąkę kokosową, sodę oczyszczoną, chia i kakao. W drugiej rozgniecionego banana z jogurtem, jajkiem i miodem. Delikatnie połączyć składniki, dodać drobno pokrojoną czekoladę. Masę przełożyć do foremek na muffiny, włożyć do piekarnika nagrzanego do 175-180ºC. Piec do suchego patyczka, około 25 minut.

SMACZNEGO!