Deser z chia, owoców i mąki z migdałów ziemnych

Bardzo lubimy desery z chia. Można komponować je na wiele różnych sposobów według gustu i tego co mamy w kuchni. Dodając mąkę z migdałów ziemnych wzbogacamy deser smakowo i odżywczo. Pamiętajmy, że zawiera ona dużo błonnika, witamin C i E, a także minerały: potas, magnez, wapń.

250 ml mleka kokosowego

2 czubate łyżki chia

kilka łyżek jogurtu naturalnego zmiksowanego z ulubionymi owocami, u nas jeżyny

2 łyżki owoców granatu

czubata łyżka mąki z migdałów ziemnych

Do mleka dodać nasiona chia, mieszać około 2-3 minuty. Wlać do szklanek lub pucharków, wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Warstwa mleka kokosowego z chia stężeje, na nią nałożyć jogurt z owocami, posypać granatem i mąką z migdałów ziemnych.

Smacznego!

 

Deser z chia z mąką z migdałów ziemnych

Deser z chia z mąką z migdałów ziemnych
Deser z chia z mąką z migdałów ziemnych

Tu kupisz mąkę do deseru i nasze doskonałe migdały ziemne na przekąskę